Almás palacsinta (xilittel) recept
Az Almás palacsinta (xilittel) hozzávalói:1 tojás
12 dkg barna liszt
2 dl tej 1,5 %-os
1 evőkanál olaj
20 dkg savanyú alma
őrölt fahéj
2-3 evőkanál xilit
Az Almás palacsinta (xilittel) elkészítési módja:
Habosra keverjük a tojást a tejjel, liszttel és az olajjal, annyi szódavizet adva hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük kevés őrölt fahéjjal, és a tésztába reszeljük a megtisztított almát. Előmelegített teflon bevonatú palacsintasütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy az első palacsinta sütésekor olajjal megkenjük az edény alját. A kisült palacsintákat négyfelé hajtogatjuk, tetejüket megszórjuk fahéjjal összekevert édesítőporral. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy is, hogy a tortaszerűen egymásra csúsztatott palacsintákat szórjuk meg a fahéjas édesítővel, majd cikkeket vágva belőle szervírozzuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2018. jan. 30. 10:46
Az almás palacsinta (xilittel) elkészítési módja és hozzávalói.