Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel recept
A Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel hozzávalói:6 db tojás
5 ek xilit
3 ek diabetikus méz
6 ek barna liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg xilit
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz:
15 dkg fehér diabetikus csokoládé
1 ek étolaj
5 dkg csokoládé
1 tk étolaj
A Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel elkészítési módja:
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a xilittel felverjuk,hozzáadjuk az olvasztott diabetikus mézet majd a sütőporral elkevert barna lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, egy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük. Amikor kihűlt megtöltjük a krémmel. A pudingport a xilittel, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük. A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset. A tejcsokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk. Egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba húzzuk.
sima cukorral is elkészíthető.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2018. jan. 11. 19:13
A mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.