Málnás-túrós habos torta recept
A Málnás-túrós habos torta hozzávalói:A tésztához:
20 dkg barna liszt
12 dkg margarin
0,5 dl joghurt
6 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
pici só
A túrótöltelékhez:
25 dkg túró
1 marék mazsola
3 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
fél csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
20 dkg málna vagy szeder (fagyasztott)
3 tojás fehérje
A Málnás-túrós habos torta elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrom, és egy kikent tortaformába nyomkodom úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a tésztát elősütöm 10 perc alatt. Ezután az összekevert túrós tölteléket rákanalazom és a málnaszemekkel megszórom, mehet vissza a sütőbe 180 C fokon és 35 perc alatt készre sütöm. Ezután a keményre vert fehérjehabot habzsákba töltöm és körben feldíszítem a sütit, lehetne rácsosan is. Majd a hőmérsékletet visszaveszem 90 C fokra, és megszaritom a habot 35 perc alatt . Kihűlés után veszem le róla a karimát és szeletelem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2018. jan. 14. 06:35
A málnás-túrós habos torta elkészítési módja és hozzávalói.