Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Habkönnyű grízgaluska recept

Habkönnyű grízgaluska recept

A Habkönnyű grízgaluska hozzávalói:
2 db tojás
1 mk só
1 tk olaj
gríz (búzadara)


A Habkönnyű grízgaluska elkészítési módja:
A tojásokat villával felverni, majd hozzákeverni a sót, az olajat és annyi grízt hogy tejföl sűrűségű massza legyen belőle. Egy fóliával lefedve hűtőbe tenni pihentetni kb. 2-3 órahosszat. Egy edénybe enyhén sós vizet forralni, majd két evőkanál segítségével beleszaggatni a galuskákat. Újraforralni, majd a tűzet mérsékelve, szép lassan 15 percig főzni. Ezután elzárni a gázt, és lefedve még 20 percig a vízbe hagyni a galuskákat. Végül szűrőkanállal tányérra szedni, majd a levesmellé kínálni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A habkönnyű grízgaluska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook