Habkönnyű grízgaluska recept
A Habkönnyű grízgaluska hozzávalói:2 db tojás
1 mk só
1 tk olaj
gríz (búzadara)
A Habkönnyű grízgaluska elkészítési módja:
A tojásokat villával felverni, majd hozzákeverni a sót, az olajat és annyi grízt hogy tejföl sűrűségű massza legyen belőle. Egy fóliával lefedve hűtőbe tenni pihentetni kb. 2-3 órahosszat. Egy edénybe enyhén sós vizet forralni, majd két evőkanál segítségével beleszaggatni a galuskákat. Újraforralni, majd a tűzet mérsékelve, szép lassan 15 percig főzni. Ezután elzárni a gázt, és lefedve még 20 percig a vízbe hagyni a galuskákat. Végül szűrőkanállal tányérra szedni, majd a levesmellé kínálni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. febr. 2. 16:26
A habkönnyű grízgaluska elkészítési módja és hozzávalói.