Mogyorókrémmel töltött túrógombóc recept


Gombóc:
* 50 dkg hűtő hideg túró
* 12 dkg búzadara
* 1 csipet só
* 2 dkg kristálycukor
* 1 egész tojás
* 1 citrom héja
* 1 cs. bourbon vaníliás cukor
* kb. 7 dkg hűtő hideg mogyorókrém (nutella)
* 1 csipet só a főzővízbe
* kb. 7 dkg zsemlemorzsa
* 1 kiskanál vaj
Öntet:( igény szerint )
* 1 kisdoboz tejföl
* porcukor
A Mogyorókrémmel töltött túrógombóc elkészítési módja:
Gombócok: A hideg túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a cukrot, a tojást, a citrom reszelt héját, s végül a bourbon vaníliás cukort. Nedves kézzel lapított gombócokat csinálunk, melynek közepébe kiskanálnyi hűtő hideg mogyorókrémet kanalazunk. Forrásban lévő enyhén sós vízben kb. 5-6 perc (amíg feljönnek a tetejére) alatt kifőzzük a gombócokat. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Belehempergetjük a kifőzött gombócokat. Öntet: A tejfölt összekeverjük porcukorral ízlés szerint.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tiimii, 2011. máj. 23. 14:51
A mogyorókrémmel töltött túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.