Krémleves édesköményből recept
A Krémleves édesköményből hozzávalói:2 édeskömény gumó
2 dl tejföl
fakanálnyi mangalica zsír
diónyi friss gyömbér
só
bors
ételízesítő
A Krémleves édesköményből elkészítési módja:
Felkockázzuk az édesköményt. (Félreteszünk egy kis zöldet a leveléből, ezzel díszítjük tálaláskor.) Egy fazékban megmelegítjük a zsiradékot, rátesszük a felaprított édesköményt. 10 percig közepes lángon állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel és takaréklángon kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Félretesszük, kicsit kihűtjük, s ha már langyos, turmixgépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk. A pépet visszatesszük a lábasba, hozzáadunk annyi vizet, hogy krémleves állaga legyen, és felmelegítjük. Belereszeljük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd lehúzzuk a lángról, és a tejföllel behabarjuk. Rottyantunk egyet a levesen (de ne forrjon fel!), majd forrón, zöld édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 10. 22:55
A krémleves édesköményből elkészítési módja és hozzávalói.