Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kolbásztöltelékes hústekercs recept

Kolbásztöltelékes hústekercs recept

A Kolbásztöltelékes hústekercs hozzávalói:
70 dkg sovány sertéscomb
só, őrölt bors és kömény
2 evőkanál pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj


A Kolbásztöltelékes hústekercs elkészítési módja:
A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, kissé kiverjük, megsózzuk. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, őrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az így kapott kolbásztölteléket a hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk, szorosan föltekerjük, és hústűvel összetűzzük. A felforrósított olajon a hústekercsek minden oldalát megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hűlni hagyjuk, majd a hűtőben legalább fél napig pihentetjük. Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, a tekercseket vékonyan fölszeletelve tálra tesszük, savanyúságokkal díszítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A kolbásztöltelékes hústekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook