Tepsiben sütött csirkecomb recept
A Tepsiben sütött csirkecomb hozzávalói:4 egész csirkecomb
2-3 evőkanál napraforgó olaj
fűszerkeverék ízlés szerint (pl. tegnapi receptem)
2 evőkanál liszt
2 dl csirke alaplé
A Tepsiben sütött csirkecomb elkészítési módja:
A combokat mindkét oldalukon bedörzsöljük a fűszerrel, a tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, s jól megkenjük olajjal. Alufóliával szorosan letakarjuk, hogy a sütéskor keletkezett gőz maradjon a fólia alatt, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (Vizet nem kell aláönteni, mert a mai csirkék tele vannak vízzel.) 40-50 perc után eltávolítjuk a fóliát, visszatesszük, 10-20 percig pirítjuk, félidőben átfordítva. Kiszedjük a combokat, a zsiradékot lábosba öntjük, és megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel), s így finom mártást kapunk, amit az étel mellé kínálhatunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 4. 19:12
A tepsiben sütött csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.