Krémleves almából recept
A Krémleves almából hozzávalói:4-5 nagyobb alma
10-12 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
2 csipet só
méz
1,5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tejföl
A Krémleves almából elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Lábosban vízzel felöntjük, összefőzzük a fűszerekkel, meg sózzuk, mézzel ízesítjük. Az almák negyedét félretesszük, a többit botmixerrel pépesítjük. A tejfölt a liszttel kikeverjük, majd a levesbe tesszük. Hagyjuk hűlni, s amikor enyhén langyos, a félretett almaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. febr. 12. 22:55
A krémleves almából elkészítési módja és hozzávalói.