Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel recept
Az Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel hozzávalói:2 személyre:
-5 dl tej
-1 csomag előfőzött zacskós rizs
-cukor
-vaníliás cukor
-darált dió
-olaj a sütéshez
-sok szép szemű eper
Az Eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel elkészítési módja:
Fél liter tejet lassú tűzön felforralok 2-3 csapott evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, beleteszek 1 csomag előfőzött zacskós rizst, és puhára főzöm, majd kihűtöm. Akkor lesz majd formázható a massza. Ebből kb. 10-12 gombócot lehet készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd a szép szemű epret vizes kézzel a masszával szépen óvatosan bebugyolálom, gombócot formálok belőle, majd meghempergetem darált dióban. A gombócokat hűtőbe teszem egy kicsit, hogy keményedjen. A maradék epret összeturmixolom szép simára, majd 1-2 csapott kanál cukorral, vaníliás cukorral lassú tűzön összeforralom. Forró, bő olajban kisütjük a gombócokat, majd az eperöntettel leöntjük. Díszítésként használhatunk szép eperszemeket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. febr. 19. 08:09
Az eperrel töltött rizsgombóc eperöntettel elkészítési módja és hozzávalói.