Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel recept
A Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel hozzávalói:A túróhabhoz:
10 dkg fehér csokoládé,
2-3 ek méz,
150 ml mascarpone,
150 g krémes állagú túró,
150 ml habtejszín (tehéntejes),
1 lime,
1 zselatin fix
A gyümölcshöz:
40 dkg vegyes erdei gyümölcs (áfonya, ribizli, málna, stb.),
2 dk vaj,
1-2 ek méz,
őrölt fahéj
+ díszítéshez lime reszelt héja
A Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel elkészítési módja:
A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett a mézzel. A hideg tejszínt verjük kemény habbá. A csokit kicsit hűtjük, végül belekeverjük (én kézi robotgéppel) a mascarponet, a krémes túrót, és a lime levét. A fixet belekeverjük a robotgéppel a krémbe. A felvert tejszínt már kanállal, óvatos mozdulatokkal keverjük a krémbe. Öntsük egy laposabb dobozba, és hűtőben hűtsük ki (legalább 2 óra). A gyümölcsöket mossuk, tisztítsuk meg. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat a mézzel, kicsit karamellizáljuk. A forró karamellre szedjük a gyümölcsöket. Gyorsan rázzuk át, az 1/3-ad részét nyomjuk át burgonyanyomóval, de előzőleg le is turmixolhatjuk. Egy percig forraljuk, és utána azonnal vegyük le a tűzről. A kihűlt gyümölcsöket halmozzuk tányérokra, de ne túl sokat, mert tömény. És minden tányérra tegyünk 2-2 galuskát a túróból. Reszelt lime héjjal, esetleg citromfűvel díszítsük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. dec. 28. 06:16
A fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.