Mogyorós padlizsán recept
A Mogyorós padlizsán hozzávalói:3 db padlizsán
5 nagy paradicsom
1 fej fokhagyma
5 dkg sós földimogyoró
2 csokor petrezselyem
kb. 1 dl olívaolaj
1 csomag morzsolt oregano
A Mogyorós padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánokat megmossuk, majd karikára vágjuk. Nem kell meghámozni. Egy tálba tesszük a szeleteket, megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy a keserű ízétől megszabaduljunk. Néhány perc múlva leönthetjük a keserű levét, és letörölgetjük papírtörölközővel a szeleteket. Megpucoljuk a fokhagymát, apróra daráljuk, megdaráljuk a mogyorót is, a petrezselymet apróra vágjuk. Elővesszük a mikró tálját, és lerakjuk a hozzávalókat. Kezdjük a padlizsánnal, rátesszük a szeletekre vágott paradicsomot, megszórjuk a fokhagymával, mogyoróval, oregánóval, petrezselyemmel, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Addig ismételjük ezt, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha a mikrónak van Crisps funkciója, akkor betesszük a mikróba, és 10 percet adunk neki Crisps fokozaton. Csepregi Éva előétele
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. dec. 21. 08:03
A mogyorós padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.