Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel recept
A Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel hozzávalói:15 dkg liszt
12.5 dkg vaj
2.5 dkg porcukor
1 kanál víz
3 db alma
1 evőkanál citromlé
40 dkg vegyes aszalt gyümölcs
1 db citrom reszelt héja
4 dkg cukorszirup
4 dkg vaj
A Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel elkészítési módja:
Főoldal› Karácsonyi receptek Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel beküldő: TV Paprika Magazin elkészítési idő: 90 perc nehézségi fok: könnyű alkalom: Karácsony Karácsonyi receptek megnézték: 142 hozzászóltak: 0 Hozzászólok Recept nyomtatása Megosztom Új receptet töltök fel Címkék: torta, aszalt gyümölcs, almatorta, karácsonyi, Kattints a nagyobb képért Asztalra az aszalt gyümölcsös tortával! A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztből, vajból, cukorból és a vízből homogén tésztát gyúrunk, majd lefedve 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű formát, villával megszurkáljuk, majd további 20 percig pihentetjük. Beborítjuk sütőpapírral, nehezéknek babot szórunk rá, és sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 15 percig sütjük. Közben lereszeljük az almákat (nem szükséges meghámozni), megöntözzük a citromlével, majd hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a citromhéjat, és a tölteléket a tortaformába kanalazzuk. A meglangyosított cukorszirupban felolvasztjuk a vajat, a gyümölcsökre öntjük, és a tortát még 20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. dec. 14. 07:55
A karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.