Gyöngyhagymás tészta recept
A Gyöngyhagymás tészta hozzávalói:25 dkg szarvacska tészta
só
2-3 evőkanál olaj
10-15 dkg húsos szalonna
1 közepes vöröshagyma
kb. 1 kiskanál pirospaprika
bors
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
2 ecetes csemege uborka
1 mokkáskanál finomliszt
2 dl tejföl
A Gyöngyhagymás tészta elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összekeverjük, melegen tartjuk. A szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A maradék olajon pár percig pirítjuk. (Akkor jó, ha a hagyma aranysárga, a szalonna zsírjára sült.) A pirospaprikával behintjük, és azonnal pár evőkanál vízzel lelocsoljuk, nehogy megégjen. Megsózzuk, borsózzuk, és a lecsöpögtetett, apróra vágott uborkát és gyöngyhagymát hozzáadjuk, és pár percig főzzük. A lisztet a tejfellel simára keverjük, és az ízes levet ezzel sűrítjük, majd a tésztát is beleforgatjuk, átforrósítjuk. A receptet Ildikó küldte.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. nov. 29. 06:27
A gyöngyhagymás tészta elkészítési módja és hozzávalói.