Olasz gesztenyekrém-leves recept
Az Olasz gesztenyekrém-leves hozzávalói:80 dkg gesztenye
12 dkg sárgarépa
1 kis fej hagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál szárított kakukkfű
2 zöldségleveskocka
2 dl tejszín
4 vékony szelet füstölt sonka
Az Olasz gesztenyekrém-leves elkészítési módja:
A gesztenyét megmossuk, végeit kereszt alakban bevágjuk, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Megtisztítjuk, kissé összevagdaljuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a répát és a gesztenyét, és kissé megpirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beleszórjuk a kakukkfüvet, és felforraljuk. A levesbe keverjük a zöldségleveskockát, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. A sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A leves levesszük a tűzről, botmixerrel összetörjük. Szétosztjuk nyolc tányérba, a tejszínhabot a tetejére tesszük, és megszórjuk a sonkaszeletekkel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. nov. 10. 07:02
Az olasz gesztenyekrém-leves elkészítési módja és hozzávalói.