Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dupla csokis mascarponeszelet recept

Dupla csokis mascarponeszelet recept

A Dupla csokis mascarponeszelet hozzávalói:
15 dkg zabos, teljes kiőrlésű keksz
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
25 dkg mascarpone
1 dl habtejszín


A Dupla csokis mascarponeszelet elkészítési módja:
Mozsárban vagy sodrófával törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával, lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes vagy kerek tortaforma aljára, és tegyük be a hűtőbe. Vízfürdő felett vagy mikrosütőben olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét. Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adjuk a csokoládékrémhez. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral és tegyük a hűtőbe 2-3 órára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dupla csokis mascarponeszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook