Dupla csokis mascarponeszelet recept
A Dupla csokis mascarponeszelet hozzávalói:15 dkg zabos, teljes kiőrlésű keksz
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
25 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
A Dupla csokis mascarponeszelet elkészítési módja:
Mozsárban vagy sodrófával törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával, lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes vagy kerek tortaforma aljára, és tegyük be a hűtőbe. Vízfürdő felett vagy mikrosütőben olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét. Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adjuk a csokoládékrémhez. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral és tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. szept. 11. 07:42
A dupla csokis mascarponeszelet elkészítési módja és hozzávalói.