Nagyon csokis recept
A Nagyon csokis hozzávalói:30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
A Nagyon csokis elkészítési módja:
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A csokoládés finomságok legjobbja! Ha nincs kedved sok időt tölteni a konyhában, de édességre vágysz, ezt a receptet ne hagyd ki!
Kép a képeslapok között.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. okt. 17. 12:01
A nagyon csokis elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.