Töltött, tepsiben sült krumpli recept
A Töltött, tepsiben sült krumpli hozzávalói:krumpli,
olaj,
só,
hagyma,
sajt,
szalonna,
sonka,
kolbász.
A Töltött, tepsiben sült krumpli elkészítési módja:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. szept. 28. 09:59
A töltött, tepsiben sült krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.