Sajtos, tejfölös pogácsa recept


50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag sütőpor
1 kávés kanál só
annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon
1 tojás a kenéshez
A Sajtos, tejfölös pogácsa elkészítési módja:
A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minnél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék. Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfölt adunk hozza, hogy a tészta összeálljon. Két újjnyi vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük es nagyszemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk. Nagyon forró sütőben arany szinűre sütjük.
Minnél melegebb a sütő, annál magasabbra emelkednek es omlósabbra sűlnek a pogik.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. szept. 22. 17:26
A sajtos, tejfölös pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.