Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos, tejfölös pogácsa recept

Sajtos, tejfölös pogácsa recept

Elkészítési idő 30 perc

A Sajtos, tejfölös pogácsa hozzávalói:
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag sütőpor
1 kávés kanál só
annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon
1 tojás a kenéshez


A Sajtos, tejfölös pogácsa elkészítési módja:
A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minnél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék. Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfölt adunk hozza, hogy a tészta összeálljon. Két újjnyi vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük es nagyszemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk. Nagyon forró sütőben arany szinűre sütjük.

Minnél melegebb a sütő, annál magasabbra emelkednek es omlósabbra sűlnek a pogik.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos, tejfölös pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook