Almafánk, Fititől recept
Az Almafánk, Fititől hozzávalói:80 dkg megtisztított alma,
25 – 30 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
2 db tojás,
2 evőkanál kristálycukor,
fél mokkáskanál őrölt fahéj,
olaj
Az Almafánk, Fititől elkészítési módja:
Az almákat nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a tojásokat. A liszttel elkevert sütőport kisebb adagokban keverjük hozzá attól függően, hogy mennyire leves az almánk. Az állaga olyan legyen, hogy két kanállal tudjunk belőle galuskákat formázni. Bő, forró olajban süssük ki ( kb. 180 fokon ), közben forgassuk meg őket, addig amíg mindkét oldaluk szép barnára nem sül. Papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges olajat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. okt. 13. 11:38
Az almafánk, fititől elkészítési módja és hozzávalói.