Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas puding recept

Fahéjas puding recept

A Fahéjas puding hozzávalói:
3 tojás
5 dkg mézeskalács
7,5 dkg vaj + a formához
7,5 dkg cukor + a formához
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál kakaó
4 dkg darált mandula
2,5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát)
5 dkg zsemlemorzsa
5 evőkanál vörösbor
3 evőkanál vágott mandula
csillaggyümölcs a díszítéshez


A Fahéjas puding elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk. A mézeskalácsot összetörjük. A tojássárgájákat a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a fahéjat, a kakaót, a darált mandulát és a cukrozott narancshéjat. A mézeskalácsot összekeverjük a zsemlemorzsával, és ráöntjük a vörösbort. Az egészet a masszába dolgozzuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is a masszába forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, és cukorral beszórunk 4 közepes méretű vagy egy nagyobb kuglófformát (felfelé bővülő oldalú csészét, fém tálkát stb.) Egyenletesen szétosztva beleszórjuk a vágott mandulát is. A masszát a formákba töltjük, és forró vízzel teli tepsibe állítjuk (a víz a formák kétharmadáig érjen). A sütőben kb. 40 percig gőzöljük. A csillaggyümölcsöt megmossuk, szeletekre vágjuk. A pudingot tányérra borítjuk, és a csillaggyümölccsel díszítjük. Kiskegyed Konyhája


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas puding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook