Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos palacsinta recept

Habos palacsinta recept

A Habos palacsinta hozzávalói:
Szokásos palacsinta mennyiség
Csak dióval vagy mákkal finom.


A Habos palacsinta elkészítési módja:
Megsütöm a palacsintát.Megtöltöm dióval,majd feltekerem,ahogyan szokás és utána felszeletelem, mint a kakaós csigát.Egy kisebb tepsit vagy jénai tálat olajjal bekenek és sorba sűrűn belerakom a feldarabolt palacsinta tekercseket.Maradék cukros dióval jól megszórom,mert különben a hab vágáskor elcsúszik.Nyolc tojás fehérjét ízlés szerint cukorral kemény habbá verjük.A kemény felvert habot a palacsintára öntjük és elsimítjuk.utána betesszük a sütőbe,amíg a hab meg nem barnul.

Szeleteléskor vizes késselvágjuk és langyosan tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook