Túrós tiramisu sok gyümölccsel recept
A Túrós tiramisu sok gyümölccsel hozzávalói:1,5 kg gyümölcs vegyesen (alma, meggy, őszibarack, aminek épp a szezonja van)
30 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet só
1 zacskó tiramisu pudingpor
4 db tojás
2 dl erős feketekávé
2 dl főzőtejszín
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál instant kakaó
A Túrós tiramisu sok gyümölccsel elkészítési módja:
A lisztet, sót, porcukrot, szódabikarbónát szűrőn átszitáljuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a nagyobb gyümölcsöket kis kockára vágjuk és kb. 1 óra hosszára - kristálycukorral meghintve - állni hagyjuk. Egy közepes tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, rácsipkedjük a margarin felét, rászórjuk a lisztes keverék felét, majd rámorzsoljuk a tehéntúrót. A becukrozott gyümölcsöt levétől leszűrjük, lazán kinyomjuk, s egyenletesen elosztjuk a túrón, majd rászórjuk a maradék lisztes keveréket. A maradék margarint felolvasztjuk, leturmixoljuk a tejszínnel, kávéval, pudingporral, tojásokkal és egyenletesen rálocsoljuk a tepsi tartalmára. 170-180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük, - azon forrón rászitáljuk a kakaót.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2016. júl. 9. 11:34
A túrós tiramisu sok gyümölccsel elkészítési módja és hozzávalói.