Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény recept
A Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény hozzávalói:1,5 kg sárgabarack
25 dkg finomliszt
22 dkg porcukor
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
4 dl tej
4 db tojás
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
A Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény elkészítési módja:
A sárgabarackot pár másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, héját lehúzzuk, félbe választva magját eltávolítjuk, kristálycukorral megszórjuk. Fél óra múlva szűrőre rakjuk, lecsepegtetjük. A porcukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát összekeverjük. Egy közepes tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, rákenjük a margarin felét, majd rászórjuk a lisztes keverék felét és rámorzsoljuk a tehéntúrót. Ezután egyenletesen - magházzal lefelé - végigrakjuk a fél barackokkal, s rászórjuk a lisztes keverék másik felét. A maradék margarint felolvasztjuk, leturmixoljuk a tejjel, tojásokkal, pudingporral, - rálocsoljuk a sárgabarackra úgy, hogy mindenhova jusson. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom desszert, - csokoládémázzal is szoktam készíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2016. júl. 6. 11:10
A sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.