Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény recept

Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény recept

A Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény hozzávalói:
1,5 kg sárgabarack
25 dkg finomliszt
22 dkg porcukor
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
4 dl tej
4 db tojás
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor


A Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény elkészítési módja:
A sárgabarackot pár másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, héját lehúzzuk, félbe választva magját eltávolítjuk, kristálycukorral megszórjuk. Fél óra múlva szűrőre rakjuk, lecsepegtetjük. A porcukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát összekeverjük. Egy közepes tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, rákenjük a margarin felét, majd rászórjuk a lisztes keverék felét és rámorzsoljuk a tehéntúrót. Ezután egyenletesen - magházzal lefelé - végigrakjuk a fél barackokkal, s rászórjuk a lisztes keverék másik felét. A maradék margarint felolvasztjuk, leturmixoljuk a tejjel, tojásokkal, pudingporral, - rálocsoljuk a sárgabarackra úgy, hogy mindenhova jusson. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Nagyon finom desszert, - csokoládémázzal is szoktam készíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook