Téli vendégtál salátából. recept
60 perc
A Téli vendégtál salátából. hozzávalói:
2 szál sárgarépa
1 kis zellergumó fele
1 kis karalábé fele
1 közepes cékla
1 kisebb retek
1 kis fej édes káposzta ( de lehet a továbbiakban vörös káposzta is)
Az öntethez: kristálycukor
só
1,5 dl
tejföl
1 db
citrom (vagy 1-2 evőkanál ételecet)
1 evőkanál méz
fél dl
étolaj (olívaolaj)
A Téli vendégtál salátából. elkészítési módja:
A zöldségféléket megtisztítjuk, az édes káposuzát igen finomra szeleteljük, külön tesszük és megpergetjük finom sóval. A többi zöldséget külön külön finoman lereszeljük.és a színei szerint egy nagy tálra szépen elrendezzük.Az édes káposztát a tál szélére köre rakjuk. Az öntetet elkészítve először a tejfelben elkeverjük a citrom levét, adunk hozzá sót, mézet (kristálycukrot), és folyamatosan hozzácsepegtetve az olajat. Az egészet alaposan elkeverjük, majd ezzel a szépen elrendezett zöldféléket megöntözzük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jan. 28. 06:56
A téli vendégtál salátából. elkészítési módja és hozzávalói.