Galyasági pecsenye recept
60 perc
A Galyasági pecsenye hozzávalói:
( 6 személyre): 12 szelet sertéskaraj
1 nagy fej fokhagyma ( kb.6-10 gerezd)
8-10 szem egész fekete bors
1 púpozott evőkanál kissé csípős fűszerpaprika ( vagy csípős paprikakrém)
1 dl
étolaj ( vagy 2 evőkanál sertészsír) 3-4 evőkanál liszt
2-3 db
babérlevél
ízlés szerint só
őrölt fekete bors
csipetnyi borsikafű.
A Galyasági pecsenye elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megszórjuk ör9kt fekete borssal, finom sóval és lisztbe mártjuk. A zsiradékot felforrósítjuk és hússzeletek mindkét oldalát kissé megpirítjuk, majd kizsírozott tepsibe szedjük.A hússzeletekre öntjük a visszamaradó zsírt is. A hússzeletek tetejét megszórjuk a zúzott ( reszelt )fokhagymával, a szemes borssal, valamint a a babérlevéllel. Magasabb hőmérsékleten a tepsit rázogatva 2-3 percig pirítjuk a hússzeleteket, majd a tűzről lehúzzuk a tepsit hagyjuk kihűlni.A tetejét megszórjuk fűszerpaprikával és félre tesszük.A visszamaradó zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát, csipetnyi csombort és jól elkeverjük, mártást készítünk. A szeleteket visszarakva a mártással megöntözzük és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Sült burgonya, zöld saláta illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 7. 10:12
A galyasági pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.