Mascarpone-eper fagylalt recept
A Mascarpone-eper fagylalt hozzávalói:50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé
50 dkg mascarpone sajt
125 ml tejszín
A Mascarpone-eper fagylalt elkészítési módja:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekbõl - néhány szem kivételével - botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk. A tejszínt habbá verjük és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.
Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtõben is elkészíthető a fagylalt. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen meg nem fagy.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. febr. 20. 07:06
A mascarpone-eper fagylalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.