Dinnyegolyók mascarponekrémmel recept
A Dinnyegolyók mascarponekrémmel hozzávalói:1 db sárgadinnye,
4 evőkanál citromlé,
8 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
20 dkg tehéntúró,
30 dkg mascarpone,
1/2 dl kávé,
8 dkg mogyorós csók,
ízlés szerint citromfű.
A Dinnyegolyók mascarponekrémmel elkészítési módja:
A mogyorós csókokat meglocsolom a feketekávéval. A félbevágott sárgadinnye magjait eltávolítom, húsából karalábé vájóval apró golyókat kanyarítok ki, és néhány darab kivételével desszertestálakba adagolom. A mascarponét simára keverem a túróval, a citromlével, a vaníliás cukorral és a porcukorral. A krém felét elosztom a dinnyegolyókon. Ráhelyezem a kávéval meglocsolt mogyorós csókokat, ráhalmozom a maradék krémet, és tálalásig hűtőszekrénybe állítom. A desszertet a félretett dinnyegolyókkal és citromfűvel díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. aug. 5. 22:31
A dinnyegolyók mascarponekrémmel elkészítési módja és hozzávalói.