Tejszínes sárgadinnyeleves recept
A Tejszínes sárgadinnyeleves hozzávalói:2 közepes sárgadinnye,
1 liter tej,
1 dl tejszín,
porcukor,
őrölt fahéj,
vaniliás cukor,
citromlé,
2 evőkanál durvára vágott mandula.
A Tejszínes sárgadinnyeleves elkészítési módja:
A sárgadinnye külsejét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, és cikkcakkban kettévágjuk. A négy fél dinnye magvas belsejét kikaparjuk, a sárga belét pedig részben karalábévágóval, részben evőkanállal kikanalazzuk. A formás gömböcskékbél félliternyit félreteszünk a többi dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, közben porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és néhány csepp citrommal ízesítjük. Turmixolás után belekeverjük a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk, és megszórjuk durvára vágott mandulával
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. júl. 2. 16:57
A tejszínes sárgadinnyeleves elkészítési módja és hozzávalói.