Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes sárgadinnyeleves recept

Tejszínes sárgadinnyeleves recept

A Tejszínes sárgadinnyeleves hozzávalói:
2 közepes sárgadinnye,
1 liter tej,
1 dl tejszín,
porcukor,
őrölt fahéj,
vaniliás cukor,
citromlé,
2 evőkanál durvára vágott mandula.


A Tejszínes sárgadinnyeleves elkészítési módja:
A sárgadinnye külsejét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, és cikkcakkban kettévágjuk. A négy fél dinnye magvas belsejét kikaparjuk, a sárga belét pedig részben karalábévágóval, részben evőkanállal kikanalazzuk. A formás gömböcskékbél félliternyit félreteszünk a többi dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, közben porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és néhány csepp citrommal ízesítjük. Turmixolás után belekeverjük a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk, és megszórjuk durvára vágott mandulával


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes sárgadinnyeleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook