Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény recept
A Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény hozzávalói:-12 db közepes alma
(párolva, fahéjasan)
-1 citrom leve
-3-4 ek. cukor(az almához)
-48 db vajas keksz
(Lidl-ben vettem hozzá)
-30 dkg mascarpone
(én 50 dkg tettem bele simán elbírta)
-4 dl tejszín (5dl tejszínt tettem bele)
-3-4 ek. porcukor vagy ízlés szerint
-1 vaníliás cukor
A Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény elkészítési módja:
Az almát apró kockákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk majd kevés cukorral, fahéjjal sűrű almakompótot főzzünk, hagyjuk a lé nagy részét elpárolódni lassú tűzön.Hűtsük ki. Eközben verjük kemény habbá a tejszínt porcukorral,adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliás cukrot. Ez lesz a másik réteg. Bármilyen tál vagy tepsi megteszi,aminek magas a széle,a rétegezés miatt!Nálam 3 réteg keksz került a sütibe vagyis rétegenként ez esetben 16 db.Ennyire vastagnak szerintem mindenképpen kell lenni a sütinknek. Az alsó réteg a vajas keksz.Erre 1 réteg almakrémet,rá pedig a tejszínes mascarponét kenem. Így folytatódik a rétegezés, míg tartanak az alapanyagok. A tetejére a krémes összetevők jönnek, meghintve egy kevés mandulaszirommal, esetleg krokanttal.Így célszerű a hűtőbe tenni legalább 3 órára, de legjobb 1 éjszakára. Tényleg könnyen elkészíthető,és mennyei! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rékus*, 2010. ápr. 13. 22:42
A sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.