Diós rácsos - Kriszti módra recept


Tészta:
30dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
lekvár
Tetejére töltelék:
15 dkg darált dió
3 tojás
20 dkg cukor
A Diós rácsos - Kriszti módra elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,2 részre osztjuk,a nagyobbik részt vékonyra nyújtjuk és tepsibe téve megkenjük lekvárral,a maradék (kisebb)részt,pedig felhasználásig hűtőbe tesszük. A diót,cukrot,sárgákat és a fehérjehabot összekeverjük,majd a lekváros tésztára kenjük. A félretett tésztából rácsokat formázunk a süti tetején,s megkenjük tojással.
Én mákkal szoktam készíteni, mert a diót nem igazán szívlelem. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Slambuc, 2010. ápr. 12. 10:29
A diós rácsos - kriszti módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.