Tengerészváró leves recept
A Tengerészváró leves hozzávalói:6 db debreceni kolbász,
35 dkg csülök,
só,
ételízesítő,
2 db burgonya,
1 db póréhagyma,
1 db vöröshagyma,
1 db sárgarépa,
1 csokor petrezselyem zöld,
25 dkg zeller,
50 dkg feles borsó.
A Tengerészváró leves elkészítési módja:
A megmosott feles borsót 2 liter vízben felteszem főni, és a kockákra vágott hússal együtt félig megpárolom. Hozzáadom a mokkacukor nagyságúra felaprított zöldségeket meg az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sóval és ételízesítővel fűszerezem. Olyan sűrű legyen a leves, hogy a fakanál megálljon benne. Egyenletes, lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, közben pótolom a vizet. Legvégül teszem hozzá a kockákra vágott debrecenit, és most már pár perc alatt az egészet készre főzöm.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 1. 21:50
A tengerészváró leves elkészítési módja és hozzávalói.