Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva recept

Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva recept

A Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva hozzávalói:
50 dkg tarhonya,
4 fej vöröshagyma,
30 dkg füstölt kolbász,
5 db burgonya,
só,
feketebors,
pirospaprika,
étolaj.


A Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva elkészítési módja:
A hagymát megtisztítom, finomra vágom, a krumplit meghámozom, felkockázom, a füstölt kolbászt felkarikázom. A hagymát az olajon megdinsztelem, a tarhonyát a felforrósított olajon megpirítom. Sózom, borsozom, és ízlés szerint pirospaprikával megszórom. A krumplit, a kolbászt hozzáadom, és felöntöm kétszer annyi vízzel, mint amennyi a tarhonya. A főzés során fogyó vizet pótolni kell, ha a tarhonya kemény maradna. Időnként kevergetem, hogy az alja le ne égjen, mert az odakapott tarhonya keserű, élvezhetetlen az íze. Mire a víz elfő, a krumpli, a kolbász is megpuhul, így egykettőre elkészül az isteni egytálétel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook