Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva recept
A Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva hozzávalói:50 dkg tarhonya,
4 fej vöröshagyma,
30 dkg füstölt kolbász,
5 db burgonya,
só,
feketebors,
pirospaprika,
étolaj.
A Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva elkészítési módja:
A hagymát megtisztítom, finomra vágom, a krumplit meghámozom, felkockázom, a füstölt kolbászt felkarikázom. A hagymát az olajon megdinsztelem, a tarhonyát a felforrósított olajon megpirítom. Sózom, borsozom, és ízlés szerint pirospaprikával megszórom. A krumplit, a kolbászt hozzáadom, és felöntöm kétszer annyi vízzel, mint amennyi a tarhonya. A főzés során fogyó vizet pótolni kell, ha a tarhonya kemény maradna. Időnként kevergetem, hogy az alja le ne égjen, mert az odakapott tarhonya keserű, élvezhetetlen az íze. Mire a víz elfő, a krumpli, a kolbász is megpuhul, így egykettőre elkészül az isteni egytálétel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. aug. 4. 22:29
A füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva elkészítési módja és hozzávalói.