Őszibarack kocka recept
Az Őszibarack kocka hozzávalói:Tészta:
6 dkg liszt
2 dkg kakaó
8 dkg koronás kristálycukor
4 db tojás
Krém:
1 cs hidegen kötő vanília pudingpor
25 dkg őszibarack kompót
2 dl őszi lé
Őszibarack a díszítéshez
2 dl fehér zselé
12 db piros cseresznye
10 dkg lekvár
Az Őszibarack kocka elkészítési módja:
Csokis piskótát készítünk: a tojás sárgákat a Koronás kristálycukor 1/3-val habosra keverjük. A fehérjét a cukor 2/3-val kemény habbá verjük. A kikevert sárgájához hozzáadjuk a habot és a kakaóval elkevert lisztet. 180°C-ra előmelegített sütőben, papírral kibélelt tepsiben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbe vágjuk, és őszibarackos krémmel betöltjük. A vanília pudingport kikeverjük a kompótlével vagy őszibarack lével, majd az apróra vágott őszibarack darabokat is hozzáadjuk. A krémre ráhelyezzük a másik piskóta lapot, és a tetejét forró lekvárral lekenjük. Tetejét felezett barackkal és piros cseresznyével díszítjük. Hideg, de még folyós zselével lefényezzük. Dermedés után szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. febr. 19. 18:16
Az Őszibarack kocka elkészítési módja és hozzávalói.