Gesztenyepürés habcsóktortácska recept
1 perc
A Gesztenyepürés habcsóktortácska hozzávalói:
50dkg hámozott gesztenye
2,5dl tej
5dkg Koronás Finom kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
2,5dkg vaj
csipetnyi só
5dkg étbevonó vagy étcsokoládé
30dkg tejszín
6-8 habcsók tortácska(készen vásárolt vagy előre elkészített, 16g-os
a diszítéshez narancs, folpack
A Gesztenyepürés habcsóktortácska elkészítési módja:
A gesztenyét 1/4 l vizben fedő alatt addig (a forrástól számított 15-20 percig)főzzük, amíg a leve szinte teljesen elfő.Közben időnként megkeverjük.Hozzáadunk 2dl tejet és 1 zacskó vaníliás cukrot, majd beledolgozzuk a cukrot, vajat és a sót!Kevergetve addig főzzük, amíg majdnem az összes tejet felveszi, és annyira puha lesz, hogy szétesik!Szükség esetén 1/2dl tejet önthetünk hozzá. A gesztenyemasszát burgonya nyomón áttörjük, és folpackkal letakarva kihűtjük! 2.A durávra felaprított bevonót állandó keverés mellett forró víz fürdőben megolvasztjuk,majd hűlni hagyjuk.A tejszít a másik zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük,és csillag csöves nyomózsákba töltjük. 3.A gesztenyepürét burgonyanyomón még egyszer áttörjük,és felét a habcsóktortácskákra töltjük.Tejszínhabot nyomunk rá,majd elosztjuk rajta a maradék pürét.A tortácskák tetejére habrózsát nyomunk,és bevonót csorgatunk rá.A csokoládé megszilárdulásáig hűtőszekrénybe állítjuk.Végül narancskarikákkal díszitjük,és azonnal fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. szept. 9. 16:05
A gesztenyepürés habcsóktortácska elkészítési módja és hozzávalói.