Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés őzgerinc recept

Csokoládés őzgerinc recept

A Csokoládés őzgerinc hozzávalói:
3tojás
30dkg cukor
6dkg Rama
25dkg liszt
1csomag sütőpor
1csomag vaníliás cukor
1tábla csokoládé(10dkg)
2dl tej


A Csokoládés őzgerinc elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral és a Rámával habosra keverjük.Hozzáadjuk a sütőporral és vaníliás cukorral elvegyített lisztet és annyi tejet,hogy piskótatésztaszerű masszát kapjunk.Végül beletesszük az olvasztott csokoládét(kakaót is lehet.)Őzgerincformát kizsírozunk,kilisztezünk,beleöntjük a tésztamasszát és a forró sütőben megsütjük.Ha kissé kihűlt,tálra borítjuk és a tetejét még langyosan meghintjük porcukorral. Tipp:A kizsírozott formát lisztezés heylett behinthetjük darált dióval vagy mandulaszeletekkel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook