Csokoládés őzgerinc recept
A Csokoládés őzgerinc hozzávalói:3tojás
30dkg cukor
6dkg Rama
25dkg liszt
1csomag sütőpor
1csomag vaníliás cukor
1tábla csokoládé(10dkg)
2dl tej
A Csokoládés őzgerinc elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral és a Rámával habosra keverjük.Hozzáadjuk a sütőporral és vaníliás cukorral elvegyített lisztet és annyi tejet,hogy piskótatésztaszerű masszát kapjunk.Végül beletesszük az olvasztott csokoládét(kakaót is lehet.)Őzgerincformát kizsírozunk,kilisztezünk,beleöntjük a tésztamasszát és a forró sütőben megsütjük.Ha kissé kihűlt,tálra borítjuk és a tetejét még langyosan meghintjük porcukorral. Tipp:A kizsírozott formát lisztezés heylett behinthetjük darált dióval vagy mandulaszeletekkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. dec. 10. 13:23
A csokoládés őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.