Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mascarponés eperfagylalt recept

Mascarponés eperfagylalt recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 123 kcal
Szénhidráttartalom 130 gramm

A Mascarponés eperfagylalt hozzávalói:
* 50 dkg földieper
* 10 dkg porcukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál citromlé
* 50 dkg mascarpone
* 1,25 dl tejszín


A Mascarponés eperfagylalt elkészítési módja:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből – néhány szem kivételével – botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk. A tejszínt habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.

Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtőben is elkészíthető a fagylalt. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen megfagy.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mascarponés eperfagylalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook