Mascarponés eperfagylalt recept
45 perc
123 kcal
130 gramm
* 50 dkg földieper
* 10 dkg porcukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál citromlé
* 50 dkg mascarpone
* 1,25 dl tejszín
A Mascarponés eperfagylalt elkészítési módja:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből – néhány szem kivételével – botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk. A tejszínt habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.
Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtőben is elkészíthető a fagylalt. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen megfagy.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 24. 20:14
A mascarponés eperfagylalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.