Hagymakrémleves pirított hagymakarikával recept
90 perc
136 kcal
36 gramm
* 3 fej vöröshagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 szem krumpli
* 4-5 dl zöldségleves vagy húsleves (lehet kockából is)
* 1,5-2 dl tejszín
* kevés vaj vagy olaj
* liszt
* mustár
* bors
* só
* szerecsendió
* Levesbetét:
* 2 fej vöröshagyma
* liszt
* olaj
A Hagymakrémleves pirított hagymakarikával elkészítési módja:
Kevés vajon vagy olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a zöldség- vagy húslevessel. Vizet öntünk hozzá, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió), belerakjuk az összevágott hagymákat és a krumplit. Mikor megfőtt, leturmixoljuk. Hozzáadunk kb. 1 evőkanál mustárt, és belekeverjük a tejszínt. A levesbetéthez vékony karikákra vágjuk a hagymákat, lisztben forgatjuk meg, majd kisütjük olajban.
Tejfölt is lehet beletenni, kb. 1 evőkanállal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 21. 09:15
A hagymakrémleves pirított hagymakarikával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.