Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymakrémleves pirított hagymakarikával recept

Hagymakrémleves pirított hagymakarikával recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 136 kcal
Szénhidráttartalom 36 gramm

A Hagymakrémleves pirított hagymakarikával hozzávalói:
* 3 fej vöröshagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 szem krumpli
* 4-5 dl zöldségleves vagy húsleves (lehet kockából is)
* 1,5-2 dl tejszín
* kevés vaj vagy olaj
* liszt
* mustár
* bors
* só
* szerecsendió
* Levesbetét:
* 2 fej vöröshagyma
* liszt
* olaj


A Hagymakrémleves pirított hagymakarikával elkészítési módja:
Kevés vajon vagy olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a zöldség- vagy húslevessel. Vizet öntünk hozzá, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió), belerakjuk az összevágott hagymákat és a krumplit. Mikor megfőtt, leturmixoljuk. Hozzáadunk kb. 1 evőkanál mustárt, és belekeverjük a tejszínt. A levesbetéthez vékony karikákra vágjuk a hagymákat, lisztben forgatjuk meg, majd kisütjük olajban.

Tejfölt is lehet beletenni, kb. 1 evőkanállal.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymakrémleves pirított hagymakarikával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook