Citrusos madártej recept
90 perc
136 kcal
36 gramm
* 1,5 liter tej
* 6 db tojás
* 15 dkg cukor
* 1 egész rúd vanília
* csipetnyi só
* 1 teáskanál liszt
* 1 db citrom héja
* 1 db narancs héja
A Citrusos madártej elkészítési módja:
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 5 deka cukorral verjünk kemény habbá. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2-3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük 1 percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még 1 percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy tányérra, és fedjük le fóliával. A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tejhez, tegyük hozzá a hosszában kettévágott vaníliarudat, és a narancs és citrom héját, sózzuk picit, és forraljuk fel újra. A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel, keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tejből, majd kis sugárban, állandóan kevergetve öntsük a forró tejhez. Kevergetve főzzük addig, míg besűrűsödik. Az elkészült madártejet húzzuk le a tűzről, szedjük ki belőle a vaníliarudat, fedjük le, és hagyjuk jól kihűlni. Tálaljuk kis tálkákba, tetejére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 19. 23:37
A citrusos madártej elkészítési módja és hozzávalói.