Doughnuts fánk recept
45 perc
A Doughnuts fánk hozzávalói:
(12 darabhoz)
2 tojás
20 dkg. kristálycukor
2 dl. tej
12 dkg margarin
1 kiskanál vaníliaaroma
35-40 dkg finomliszt
4 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
A Doughnuts fánk elkészítési módja:
A tojásokat robotgéppel fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet a puha margarint és a vanília aromát. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk. Ezután a tésztát kivajazott doughnuts sütő formába kanalazzuk, majd előmelegített sütőben nagy lángon (200fok, légkeveréses 180fokon)12-15 perc alatt arany barnára sütjük. Bevonhatjuk marcipán mázzal, csokoládéval illetve fahéjas cukorral. 1. Fahéjas máz: Olvasztott margarinnal megkenjük a kihűlt fánkot és fahéjas cukorba forgatjuk. 2. Marcipán máz: 1 csomag Dr. Oetker Dekor cukormáz (marcipán ízű) elkészítünk a csomagoláson lévő utasítások szerint és lehet hozzá adni egy kevés ételszínezéket.
Külön doughnuts fánk sütő kell hozzá, csak ebben lehet sütni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ildibildi66, 2010. jún. 24. 19:47
A doughnuts fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.