Eperkehely citromos krémmel recept
50 perc
Az Eperkehely citromos krémmel hozzávalói:
A tésztához:
17, 5 dkg liszt
3 dkg porcukor
10 dkg kemény vaj
1 tojás
2 ek hideg víz
7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggató
12 lyukú muffin sütő vagy kosárkaforma
A citromkrémhez:
2 tojás
5 dkg vaj
1 citrom
7,5 dkg porcukor
1 dl tejszín
Díszítés:
30 dkg apró eper
Az Eperkehely citromos krémmel elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd 10 percig hűtőbe pihentetjük. A tésztát gyúródeszkán, 30 cm átmérőjű és 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a köröket és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük. Szurkáljuk meg egy villával, tegyük előmelegített sütőbe és 10-12 perc alatt 180°C- fokon készre sütjük. A ciromkrémhez a tojásokat üssük fel, csorgassuk egy tűzálló edénybe, majd villával verjük fel, szórjuk bele a porcukrot, a citromot facsarjuk ki és a sárga héját reszeljük le. Add a citrom levét és a héját a tojásos masszához és tedd hozzá a vajat is. Vízgőz fölé tesszük egy hőálló tálba és kevergetve addig hagyjuk a gőz fölött, amíg a massza be nem sűrűsödik. Ha kihűlt a krém, hozzáadunk 1 ek tejszínt a többit felverjük habbá és ezt is hozzákeverjük. A kelyhek alját megkenjük 2 ek vízzel hígított lekvárral. (ribizli, málna, eper, meggy) Ezután rakjuk a citromkrémet a kelyhekbe, a közepébe 1 egész szem eper a többit félbe vágva rendezgessük az egész eper körül. Tejszínhabbal díszíthetjük. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ildibildi66, 2010. máj. 16. 19:07
Az eperkehely citromos krémmel elkészítési módja és hozzávalói.