Brownie-csokisan recept
A Brownie-csokisan hozzávalói:A tésztához:
115 g puha teavaj
200 g porcukor
1 vanília cukor
2 db tojássárga
2 db tojásfehérje
30 g keserű kakaópor
60 g liszt
2 g só
1 g sütőpor
A máz:
Lehet fehércsokoládé vagy ét és tej tortabevonó
A Brownie-csokisan elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra és készítsünk elő egy kiolajozott, kilisztezett tepsit. 2. Majd habosítsuk ki a vajat, és a porcukrot a vanília cukrot is adjuk hozzá. 3. Folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. 4. Közben egy másik edényben a lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral, a sóval, és a kakaóporral. 5. Ha a vaj felvette a tojássárgákat, keverjük bele a lisztes keveréket. 6. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a vajas masszába. FIGYELEM! Először egy kevés habbal lazítsuk fel a masszát, majd óvatosan keverjük bele a többi tojáshabot is. 7. A kész masszát tegyük a formába, és 170 C°-on kb 40 perc alatt süssük készre. Figyeljünk, nehogy megégjen a massza! 8. A tészta tetejére olvasztott fehércsoki máz kerül és olvasztott étcsokiból vékony csíkokat, húzgálunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ildibildi66, 2010. febr. 22. 18:54
A brownie-csokisan elkészítési módja és hozzávalói.