Frankfurti leves II. recept
45 perc
123 kcal
130 gramm
* 80 dkg kelkáposzta
* 1 közepes hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 10 dkg füstölt szalonna
* só
* bors
* majoránna
* ételízesítő
* pirospaprika
* 4 pár virsli
* 1 csipet köménymag
* 1 csipet egész bors
* A habaráshoz:
* 2 dl tejföl + 3 evőkanál liszt
A Frankfurti leves II. elkészítési módja:
A megmosott kelkáposztát ujjnyi csíkokra vágjuk, a torzsát kivágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy fazékban megpirítjuk. A szalonnára szórjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kelkáposzta csíkokat is. Összekeverjük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a káposztát. Megsózzuk, fűszerezzük, és puhára főzzük a zöldségeket. Amikor elkészültünk, behabarjuk a levest, hozzáadjuk a virslit, és csendesen, 2-3 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c76af62fea, 2010. jún. 22. 13:09
A frankfurti leves ii. elkészítési módja és hozzávalói.