Tiramisu falatok recept
A Tiramisu falatok hozzávalói:250g mascarpone,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
2 dl erős, hideg feketekávé,
2 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta,
3 evőkanál rum vagy amarettó likőr,
kakaópor.
A Tiramisu falatok elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaníliáscukorral-elektromos habverővel-habosra keverjük. Hozzá adjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót és kemény, habos krémmé keverjük. A tojás fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük,majd óvatosan a krémhez keverjük.(Sokáig nem szabad keverni,mert a tojásfehérje a krémben összeesik.) Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük,ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesítjük. A babapiskótákat tejeskávéba mártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre,a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorba. Ezután a piskótára egy réteg mascorpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: macilaci74, 2011. máj. 6. 17:49
A tiramisu falatok elkészítési módja és hozzávalói.