Túrós rakott alma recept
A Túrós rakott alma hozzávalói:50 dkg alma
50 dkg tehéntúró
15 dkg gépsonka
2 tojásfehérje
2 dl joghurt
5 dkg búzakorpa
apróra vágott petrezselyem
snidling
kapor
1/2 citrom leve
só
édesítőszer
A Túrós rakott alma elkészítési módja:
A túrót áttörjük,a tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a túróba,hozzáadjuk a petrezselymet a kaprot a snidlinget a csíkokra vágott sonkát 1 dl joghurtot sót és az édesítőszert.Az almát meghámozzuk és lereszeljük majd a citromlével meglocsoljuk.Egy kivajazott tűzálló tál aljára egy réteg túrót erre egy sor almát terítünk meghintjük búzakorpával majd újra túró alma búzakorpa kerül.Forró sütőben először alsó lángon sütjük.Ha kész megöntözzük a maradék joghhurttal.Úgy szeleteljük mint a tortát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. máj. 5. 17:36
A túrós rakott alma elkészítési módja és hozzávalói.