Pöttyös pecsenye recept
A Pöttyös pecsenye hozzávalói:50 dkg csontozott karaj
3 db sárgarépa
3 db petrezyelyemgyökér
4 db ecetes uborka
só.
bors
pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
A Pöttyös pecsenye elkészítési módja:
A karajba éles késsel hosszában három lyukat szúrunk.Az egyikbe a tisztított sárgarépát,a másikba a petrezyelyemgyökeret, a harmadikba az ecetes uborkát toljuk.Sóval,borssal,fokhagymával ízesített vizet forralunk,belefektetjük a húst és puhára főzzük.A puha húst lecsurgatjuk de azon melegen pirospaprikába forgatjuk.Alaposan lehűtjük és tálalás előtt vékony szeletekre vágjuk.Minden szelet közepén ott lesz a piros fehér meg a zöld pötty.Nemcsak mutatós ,de finom hideg pecsenye.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. máj. 1. 23:59
A pöttyös pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.