Marhahús kapormártással recept
A Marhahús kapormártással hozzávalói:1,5 l marhahúsleves
2 csomag kapor
2 dl tejföl
3 ek liszt
1 kis fej hagyma
zsiradék
A Marhahús kapormártással elkészítési módja:
A marhahúsból (fekete pecsenye) elkészített levest nagyon sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűtjük, a húst félrerakjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, ha ez nem megy, akkor inkább reszeljük le a citromhéj reszelőn. Bőséges zsiradékon dinszteljük (ne piruljon meg), majd szórjuk rá a liszt felét. Addig tartsuk csak a tűzön, amíg átveszi a környezet hőmérsékletét, de nem kezd el pirulni. Ekkor a hideg levessel öntsük fel folyamatos keverés közben, hogy elkerüljük a csomókat. A kapor egyik felét vágjuk nagyon apróra, és tegyük a mártásba. Ha felforrt, akkor adjuk hozzá a maradék liszttel elkevert tejfölt, forraljuk újra. Ízlés szerint tehetünk bele még sót, pici ecetet. Ha levettük e tűzről, akkor tegyük bele a kapor másik felét, ezzel már ne forraljuk. Teljes kiőrlésű főtt tésztával, és marhahús szelettel tálaljuk.
TIPP: Nem érdemes más levessel, vagy leveskockával készíteni, ez így lesz finom, a lisztes sűrítés helyett keményítőt is lehet használni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. máj. 17. 21:46
A marhahús kapormártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.