Csokihercegnő recept
A Csokihercegnő hozzávalói:A piskótához:
135 g finomliszt
7 tojás
90 g kristálycukor
50 g keserű kakaó
A csokikrémhez:
4 tojássárgája
40 g kristálycukor
1,25 dl tej
300 g tejcsoki
75 g étcsokoládé
1 dl tejszín
A Csokihercegnő elkészítési módja:
1. Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd félretesszük. 2. 4 egész tojást és a 3 tojássárgáját habverővel összedolgozzuk, míg sűrű krém lesz belőle. 3. A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert habot. 4. Sűtőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, magassága körülbelül 1,5 cm legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűlt, négy egyforma téglalapot vágunk belőle. 5. Közben elkészítjük a krémet: nagy lukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit, az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. 6. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. 7. Felforraljuk a tejet egy lábosban és levesszük a tűzhelyről. A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a másik felét is beledolgozzuk és visszahúzzuk a tűzhelyre. 8. Hozzáadjuk a tej-és étcsokoládét, amikor kihűlt a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük. 9. A krémet teljesen lehűtjük - fagyasztóba tesszük 20 percre, míg a massza sűrű lesz. 10. Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport szitálunk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik két piskótalappal is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. máj. 11. 15:49
A csokihercegnő elkészítési módja és hozzávalói.