Cseresznyés kocka - másként recept
A Cseresznyés kocka - másként hozzávalói:15 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
30 dkg finomliszt,
50 dkg cseresznye,
3 tojás,
fél citrom reszelt héja,
fél csomag sütőpor
A Cseresznyés kocka - másként elkészítési módja:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a tojások sárgáját egyenként beleütjük. A lisztet átszitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat, és hozzátesszük a tojásos vajhoz. Jól kidolgozzuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és azt is beleforgatjuk. Egy tepsit kivajazunk, liszttel körbehintjük, beleöntjük a masszát, és elsimítjuk benne. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, kicsit felitatjuk róla a nedvességet, és a sűrű tészta tetején egyenletesen elrendezzük. A sütőt 180C-ra előmelegítjük, és a tésztát közepes hőfokon fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával győződhetünk meg a legkönnyebben arról, hogy megsült-e. Ha a tűn rajta maradt a massza, tovább kell sülnie. Amikor kihűl, kockákra vágjuk, a tetejét meghintjük porcukorral, tálra rakjuk, és máris kínálhatjuk vendégeknek.
Ugyanezt a süteményt meggyel is elkészíthetjük. Ha a gyümölcsöt kevés lisztben megforgatjuk, nem süllyed le a tészta aljára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 11. 06:48
A cseresznyés kocka - másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.