Áfonyás csirkemell recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Az Áfonyás csirkemell hozzávalói:
2 db dupla filézett csirkemell
25 dkg gomba
5 dkg vörös áfonya
5 dkg mandulapehely
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 mokkáskanál só
1/2 mokkáskanál tormapor
1/2 mokkáskanál mangópor
1 késhegynyi őrölt fehérbors
Az Áfonyás csirkemell elkészítési módja:
A gombát megmossuk, megtisztítjuk,négyfelé vágjuk. Egy fél evőkanál olívaolajjal kikenünk egy hosszúkás tortaformát. A gombát és a mandulát rétegesen a tortaformába rakjuk, a rétegeket megszórjuk a sóval. Az utolsó réteg mandula legyen, amelyet lelocsolunk fél evőkanál olívaolajjal. Közepes hőmérsékleten negyven percen át sütjük, ezalatt a hús is elkészül. A csirkemelleket megtisztítjuk és keresztben kettévágjuk. Sózzuk, serpenyőben olívaolajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a szeleteket. A hőmérsékletet takarékra állítjuk, a hús mellé dobjuk az áfonyát. Rászórjuk a tormaport és a mangóport, megforgatjuk, és felöntjük 2 dl vízzel. Időnként megkeverve húsz percen át puhítjuk az ételt. Amikor elkészült, a csirkére halmozzuk az áfonyát, és az elkészült körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. márc. 15. 17:13
Az Áfonyás csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.